Vissza a jovobe... oke, Bangkokba

Bangkok az a varos Thaifoldon, ahol eddig a legtobbszor jartunk. Altalaban mindig visszajovunk ide egy - egy tura utan, pihenunk, aztan utnak indulunk. Az elso harom alkalommal legalabbis igy tortent, igy utaztunk Ayutthayaba, Phuketra es Chiang Maiba is.

Chiang Maibol masfel oras repulouttal eljutottunk negyedszerre is a szeretett Bangkokba, eddig semmi gond, mert a masfel ora gyorsan elrepult, vasaroltam egy remek konyvet a repteren, Kornel ivott egy nagy teat, es keszen alltunk a varos felfedezesere. Majdnem. A repuloterrol harom ora alatt ertunk el a Lumpini Parkhoz, az ut vegere negyen maradtunk az ugynevezett limuzin buszon, a soforrel, es egy kedves idos helyi bacsival, aki kitoro lelkesedessel fogadta, mikor a dugoban araszolas utan felfedeztem a tavolban parkot, majd hangos "aaaa Lumpiniiiiiiiiiiii" kialtasok kozepette leszalltunk, ok pedig mentek tovabb. Uj szallashelyunk egy novemberben ujranyitott hotel, helyes, modern design, elso alkalommal szimpatikus benyomast kelto recepciosok, tiszta szoba, minden berendezesi targy teljesen uj, a wifi tokeletesen mukodott, a fuggonyt elhuzva egyetertettunk abban, jobb, ha vissza sotetitunk, de ezt leszamitva, minden a helyen volt. Kiveve a melegvizet. Azzal komoly gondok voltak, tortenetesen az, hogy a mi szobankban vajmi keves akadt, idovel semmi, ezutan pedig elkezdodott a par oras hercehurca, aminek vegen lementem es kozoltem, adjanak egy masik szobat. Igy is lett, kaptunk egyet, ablak nelkul, de hasonlo feltetelekkel, bar a wifi nem volt kifogastalan, annak is orultunk, hogy meleg vizzel zuhanyozhatunk. Hogy kicsit feldobjuk az amugy nem tul vidam, koltozkodos estet, elmentunk vacsorazni a parkba, ahol Kornel kapott egy ehetetlenul eros levest, en, minden hitemet a limeos, chilis, fokhagymas, mentas sult hus, rizs kombinaciomba vetve, pedig egy teljesen mas etelt, amit ketszer visszakuldtem, harmadszor visszahoztak a mar kihult hust, csak leszedtek a tetejerol a zoldsegeket. Nem volt erom, kedvem, idom vitatkozni. Az ehseg gyozott, gyorsan megettunk mindent, mar amit meg tudtunk, mert a leves tenyleg elkepesztoen csipos volt (No spicy? Yes please, no spicy. ... you'll get it as spicy as we can just cook it, little bastard... korulbelul ez jatszodhatott volna le, ha egy filmben vagyunk, mondjuk az elso ket mondat valoban elhangzott).

A kovetkezo harom napban lefutottuk a mosoda kort (Bangkokban a Chiang Mai - i arakhoz kepest 3× annyiert mostak ki a ruhainkat), felfaltuk, a 7/11 teljes Cadburry csoki es kesudio kinalatat, cukros uditokkel leontve, teveztunk, es probaltunk meggyogyulni. Betegnek lenni egy teljesen idegen orszagban nem annyira kellemes, foleg, hogy a helyi gyogyszerek nagy reszerol fogalmunk sincs, szoval bevesszuk amit a patikus ad, aztan varjuk a javulast, ami van hogy elobb, van hogy kesobb erkezik.

Szombaton meglatogattuk a meltan hires JJ Marketet, es egy corgis hutomagnessel gazdagodtunk. Persze, voltak nalunk sokkal szerenytelenebb vasarlok, akik rogton egy borondot is vettek, hogy aztan azt huzzak at a labadon, diszkreten jelezve, ok itt vasarolnak, te meg csak bameszkodsz es az utjukban vagy. Az valo igaz, hogy sok minden kaphato itt, de a magam reszerol vartam az original copy taskakat, a vicces polokat, amikbol lattunk is egy parat, de az arusok nem kulonosebben rugalmasak az alkudozasban, volt olyan, aki rank sem figyelt. Nagyon szorakoztato volt az ott eltoltott par ora, az etelpiac mozgalmas, szines volt, jo illatokkal (olykor kevesbe finomakkal), most sem sikerult megfejtenem a fagyasztott cola es Mirinda rejtelyet, de epp jokor indultunk tovabb.

 

sam_0010.JPG

 

sam_0015.JPG

A szombati nap a "plazazas" jegyeben telt, mivel gyereknap volt (juhe), a forgalmasabb bevasarlo kozpontok, parkok meg zsufoltabbakka valtak, orias, felfujhato Angry Birds figurak, jatszohaz, bohocok, lufik, edesseg, fagyi, mindenhol. Utobbi negy barmelyikevel elszorakozom, szoval ez az en napom is volt egy kicsit. Rendben, a mi napunk. Egy jo gyereknap remek kelleke a pizza, amivel megjutalmaztuk magunkat, mert egy honap elteltevel hianyoznak kicsit a megszokott(abb) izek. Korulbelul tiz ora maszkalas utan "hazaertunk", es gyors pakolas utan keszen alltunk, hogy vasarnap elinduljunk Pattayara. Pattaya 3 oras buszutra fekszik Bangkoktol, a busz az Eastern Bus Terminalbol indul, ami tomegkozlekedessel a Sathorn negyedbol, ahol mi lakunk, egyenesen megkozelitheto, szoval gond egy szal se, ha 9-kor elindulunk, 11-kor mar a buszon ulunk. Remeljuk.

 

sam_0022.JPG

 

sam_0035.JPG