Uj allomas, Pattaya

Fel 11-kor indult a buszunk, egy kis zapor kisereteben, aztan egy kellemes masfel oras alvas utan Pattayan talaltuk magunkat, legalabbis az utaskisero dallamos hangjan ezt kialtotta, mikor megallt a jarmu. Buszbol ki, csomagokat osszeszedni, aztan egy taxiba be, amit a helyiek tuk tuknak hivnak, de ez nem a klasszikus ertelemben vett tuk tuk, hanem egy platos auto, aminek a hatuljan kis joindulattal elfer akar 15 ember is. Zsufolt? Zsufolt. Kenyelmes? Kevesbe. Gyors? Relativ. Olcso? Nem mondhatnank. A kedves sofor ur, ugyanis mindenkinek mas arat mond. Minket 150 THB-ert pakoltak fel a kocsira, ami az ut elejen meg csak 100 volt, de itt hamar megnonek a szamok, foleg, ha a te vegallomasodnal egyetlen turistakent ulsz a helyi erok kozott a kocsiban (pontosabban, a kocsin). Raadasul nem is a hotelunknel szallitottak le, de ez a legkevesebb. Nem volt tul nehez megtalalni a szallasunkat, egy orosz tulajdonban levo hotelrol van szo, kozel a parthoz, de tavol a belvarostol. Szoval, amennyit megsporoltunk a szallason, azt ugy tunik elkolthetjuk taxira estenkent, ha a tevenel tobbre vagyunk, igy, holnaputan bekoltozunk a varos szivebe, mar amennyire lehet.

Az elso benyomasunk az volt, hogy bar a part szep, de rengeteg a szemet, hulladek az ut szelen, a homokban, teljesen mas, mint Patong volt. Nyilvan, ott is volt mindenfele, de nem ennyi es nem ilyen oriasi halmokban. A mi kornyekunkon rengeteg szalloda, apartman epul, az elkovetkezendo 5 evben biztosan jobban fejlodik majd, talan egy nap olyan pezsgo lesz, mint a belso resz. Update most, amikor mar okosabbak lettunk: ezek a szallodak epultek, de felbemaradtak, es valahogy minden abbamaradt, megallt, a porges pedig a kovetkezokre korlatozodik: mielott idejottunk volna, Kornel sokat olvasott a helyrol, azt irtak, ez inkabb az egyedulallo ferfiak terepe, akik azsiai baratnoket keresnek maguknak. Nos, valoban. Majdnem minden kozepkoru, pocakos urat egy csinos, thai szepseg kiser. A magam reszerol engem ez nem zavar, mert en egy go go bar mellett is meg tudom enni a vacsoramat, teljesen mindegy hogy fiuk vagy lanyok tancolnak e. Persze, ha valaki kisgyerekkel utazik, talan inkabb valassza Phuketet, illetve a kornyezo szigeteket, ez a hely nem biztos, hogy a gyerekes csaladoknak kedvez, ennek ellenere lattunk nehanyat.

Este bementunk a belvarosba, egy hasonlo taxival, mint amilyennel a szallasig utaztunk, megmeztuk a kikotot, a hires "Walking Street" - et, a barokat, a naplementet a part kozeleben, majd vacsora utan beultunk egy taxisno melle, akit navigalnunk kellett, mert fogalma sem volt, merre kell mennie, ennek ellenere kedelyesen nevetgelt, majd leparkolt az ut szelen, es egy penzvaltonal megkerdezte, merre menjen. Ket sarokkal kesobb meg is erkeztunk. Nem uj, hogy a taxisok nem tudjak pontosan hova kell menni, de kicsit zavaro, ha turistakent vak vezet vilagtalant jatszol, a sajat kontodra.

Fel 8 van. Ugy elfaradtunk, mintha gyalog jottunk volna el Pattayaig. Holnap (ha nem er ide az eso), egesz nap strandolunk, ha esni fog, kell egy B terv. Abban mar ugyis jok vagyunk.